Home / Blogs / Thuisbatterij / Een thuisbatterij – De duurzame investering van 2024!

Met het oog op de komst van de terugleverkosten wordt de zelfconsumptie van opgewekte energie steeds belangijker. Waar je dit op verschillende manieren kunt doen door daadwerkelijk meer stroom te gebruiken, kun je dit ook aanpakken met een thuisbatterij. In deze blog nemen we je mee waarom de thuisbatterij ideaal is voor het verhogen van jouw zelfconsumptie en in onze ogen de investering van 2024 is!

Het belang van zelfconsumptie

De grote energieleveranciers hebben de afgelopen dagen bekend gemaakt dat zij kosten zullen gaan rekenen over zonnestroom dat wordt teruggeleverd aan het energienet. Hiermee proberen zij de zelfconsumptie van deze zonnestroom te stimuleren en het energienet te ontlasten. Door het toenemende aantal zonnepanelen in Nederland staat dit net namelijk onder druk. Het wordt dus steeds belangrijker dat opgewekte stroom gelijk gebruikt gaat worden door degene die de stroom opwekt. Een goede manier om hier op in te spelen is een thuisbatterij.

Verbruik meer van je eigen zonnestroom met een thuisbatterij.

Een thuisbatterij is een apparaat dat zonnestroom opslaat op het moment dat er meer stroom wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Dit zijn vaak momenten dat er niemand thuis is terwijl de zonnepanelen stroom opwekken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat je met een thuisbatterij, jouw zelfconsumptie kunt verhogen van 30% naar 60%. Een verdubbeling dus!

Gebruik ‘s avonds stroom die je overdag hebt opgewekt!

Met een thuisbatterij sla jij dus stroom op die je later kunt gebruiken. Het voordeel hiervan is dat deze stroom niet terug wordt geleverd aan het energienet en je hier dus geen terugleverkosten over hoeft te betalen. Daarnaast kun je jouw woning verlichten en bijvoorbeeld tv kijken op jouw eigen zonnestroom.

Verdien extra geld met jouw thuisbatterij.

Heb jij een dynamisch energiecontract? Dan zitten er nog een groot voordeel aan een thuisbatterij! Je kunt namelijk, met de juiste software, handelen op de stroommarkt. Je koopt dan stroom in op het moment dat de stroomprijs laag is. Deze stroom wordt opgeslagen in jouw thuisbatterij en weer verkocht als de stroomprijs een hoog is. Met de juiste software geïnstalleerd gebeurt dit ook allemaal automatisch! Over het geld wat je hiermee verdient zal je wel BTW moeten betalen.

Vraag de BTW van jouw thuisbatterij terug!

Als je besluit te gaan handelen op de stroommarkt, word je ondernemer voor de BTW. Naast dat je dan geld kunt gaan verdienen met je thuisbatterij, kun je ook de BTW van jouw thuisbatterij terugvragen. Lees hier meer over op onze pagina thuisbatterijen.

Bespaar op kosten, leef duurzamer en verdien geld met jouw thuisbatterij!

Met de komst van de terugleverkosten en de toenemende druk op het energienet wordt zelfconsumptie in de toekomst cruciaal. De thuisbatterij gaat in dit proces een erg belangrijke rol spelen en deze zal de komende tijd steeds vaker op gaan duiken. Benieuwd wat jij kunt verdienen of besparen met een thuisbatterij? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Kom snel in contact en onze expert helpen je graag met alle vragen over thuisbatterijen.

Contact