Thuisbatterij

Wek je overdag – wanneer je vaak niet thuis bent – stroom op, terwijl ’s avonds de meeste apparaten worden gebruikt? Met een thuisbatterij wordt opgewekte energie opgeslagen welke later gebruikt kan worden op momenten dat daar behoefte aan is. Hierdoor heb je zo veel mogelijk profijt van je eigen zonnestroom.

Offerte aanvragen Afspraak maken

Duurzame zonne-energie

Veel zonnepanelen genereren overdag de stroom. Maar vaak zijn dat de momenten dat we de deur uit zijn. We gaan dan werken, zoeken ontspanning op of gaan bij elkaar op visite. Overtollige zonnestroom wordt dan aan het elektriciteitsnet geleverd.

De piekmomenten – momenten waar we de meeste elektriciteit nodig hebben – liggen vaak in de avond. De vaatwasser wordt dan aangezet, we koken vaak elektrisch, halen nog even snel de stofzuiger door het huis en zetten de tv in de avond aan. Je verbruikt dus meer stroom op momenten dat je niet direct iets opwekt.

Voorkom netcongestie met een thuisbatterij

Het elektriciteitsnet van Nederland staat al een lange tijd onder druk door de komst van nieuwe hernieuwbare energie. Hierdoor ontstaat steeds vaker netcongestie. Netcongestie is eigenlijk gewoon file op het elektriciteitsnet en komt voor als de volledige capaciteit van het net is bereikt. Hierdoor kunnen netbeheerders niet meer de vraag naar stroom leveren. Met de toenemende vraag energievraag verwachten wij dat netcongestie in de toekomst steeds vaker zal voorkomen. Wees voorbereid op netcongestie met een thuisbatterij en voorkom dat jouw omvormer wordt uitgeschakeld door de overbelasting van het energienet. 

Geld verdienen met jouw thuisbatterij!

Heb jij een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract, dan kun jij geld verdienen met jouw thuisbatterij. Met een thuisbatterij kun je namelijk, met de juiste software, stroom inkopen op het moment dat de energieprijs laag is en verkopen op het moment dat de prijs van energie hoog is. Met de juiste software gebeurt dit allemaal automatisch. Je verdient dus geld zonder hier iets extra’s voor te doen. Op de omzet die je maakt met deze stroomhandel wordt vervolgens wel BTW gerekend.

Vraag de BTW terug van jouw thuisbatterij

Op het moment dat jij handelt in stroom word je ondernemer voor de BTW. Dit betekent dat jij de BTW op de aanschaf, installatie en aansturingssoftware terug kunt vragen. Hierdoor wordt de aanschaf van een thuisbatterij nog interessanter. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan deze regeling. Onze partner, De Centrale, heeft een BTW-test gemaakt waarmee jij kunt zien of jij ook van deze regeling kunt profiteren. 

Doe de BTW test

Hoe gaan we te werk

Opslag van zonne-energie: de voordelen

Zonnestroom die je anders terug zou leveren aan het elektriciteitsnet, wordt opgeslagen in je eigen thuisbatterij. Daar zorgt de regelaar van je zonnepanelen voor. Verbruik je stroom terwijl je zonnepanelen niets opleveren? Dan haal je automatisch eerst de stroom uit je thuisbatterij.

Zonder batterij verbruik je gemiddeld 30 procent van eigen zonnestroom. Met de opslag van zonne-energie gaat dat naar ruim 60 procent. Zo heb je zoveel mogelijk profijt van je eigen zonnepanelen zónder dat je het eerst naar het energienet moet sturen.

De salderingsregeling

Zonnestroom die je zelf niet verbruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling mag je aan het einde van het jaar de energie die de zonnepanelen hebben opgewekt wegstrepen (salderen) tegen de energie die je hebt verbruikt. Dat is natuurlijk gunstig!

Het zag er een lange tijd uit dat in 2025 de salderingsregeling langzaam zou gaan verdwijnen. De eerste kamer heeft echter tegen dit wetsvoorstel gestemd. Dit betekent dat huidige zonnepaneelhouders nog steeds kunnen genieten van de salderingsregeling en de aanschaf van zonnepanelen nog interessanter is!

Meer over salderingsregeling

Waarom kiezen voor Coppens zonne-energie?

  • Doordat we een relatief klein bedrijf zijn, kunnen we de kwaliteit van onze producten en van de service blijven garanderen. Nu én in de toekomst.
  • We hebben korte lijntjes met onze klanten en kunnen daardoor snel schakelen en communiceren.
  • We werken met het merk SolarEdge. SolarEdge biedt één oplossing van dak tot net. Zo doe je zaken met één partij voor al je slimme producten.
  • Door middel van de mySolarEdge app kun je realtime de energieproductie bijhouden én energie sturen naar apparaten die op dat moment stroom nodig hebben.
  • Ook als je ergens anders zonnepanelen van het merk SolarEdge hebt laten leggen, kunnen we een batterij bij je thuis plaatsen en installeren.

Een eigen opslag voor zonne-energie

Wil je het maximale uit je eigen zonne-energie halen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij? Onze experts komen graag bij je langs voor advies op maat en een passende offerte. Neem snel contact met ons op.

neem contact op

Onze andere services