Thuisbatterij

Wek je overdag – wanneer je vaak niet thuis bent – stroom op, terwijl ’s avonds de meeste apparaten worden gebruikt? Met een thuisbatterij wordt opgewekte energie opgeslagen en kan later worden gebruikt op momenten dat daar behoefte aan is. Hierdoor heb je zo veel mogelijk profijt van je eigen zonnestroom.

Duurzame zonne-energie

Veel zonnepanelen genereren overdag de stroom. Maar vaak zijn dat de momenten dat we de deur uit zijn. We gaan dan werken, zoeken ontspanning op of gaan bij elkaar op visite. Overtollige zonnestroom wordt dan aan het elektriciteitsnet geleverd.

De piekmomenten – momenten waar we de meeste elektriciteit nodig hebben – liggen vaak in de avond. De vaatwasser wordt dan aangezet, we koken vaak elektrisch, halen nog even snel de stofzuiger door het huis en zetten de tv in de avond aan. Je verbruikt dus meer stroom op momenten dat je niet direct iets opwekt.

offerte aanvragen

De salderingsregeling

Zonnestroom die je zelf niet verbruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling mag je aan het einde van het jaar de energie die de zonnepanelen hebben opgewekt wegstrepen (salderen) tegen de energie die je hebt verbruikt. Dat is natuurlijk gunstig!

Maar daar gaat in 2025 verandering in komen. De overheid is van plan om de salderingsregeling af te bouwen. Volgens het nieuwe plan mag je vanaf 2025 elk jaar iets minder salderen en vanaf 2031 kun je helemaal niets meer wegstrepen. Het opslaan van je eigen (overtollige) zonnestroom in een thuisbatterij biedt daarom uitkomst!

Hoe gaan we te werk

Opslag van zonne-energie: de voordelen

Zonnestroom die je anders terug zou leveren aan het elektriciteitsnet, wordt opgeslagen in je eigen thuisbatterij. Daar zorgt de regelaar van je zonnepanelen voor. Verbruik je stroom terwijl je zonnepanelen niets opleveren? Dan haal je automatisch eerst de stroom uit je thuisbatterij.

Zonder batterij verbruik je gemiddeld 30 procent van eigen zonnestroom. Met de opslag van zonne-energie gaat dat naar ruim 60 procent. Zo heb je zoveel mogelijk profijt van je eigen zonnepanelen zónder dat je het eerst naar het energienet moet sturen.

Waarom kiezen voor Coppens zonne-energie?

  • Doordat we een relatief klein bedrijf zijn, kunnen we de kwaliteit van onze producten en van de service blijven garanderen. Nu én in de toekomst.
  • We hebben korte lijntjes met onze klanten en kunnen daardoor snel schakelen en communiceren.
  • We werken met het merk SolarEdge. SolarEdge biedt één oplossing van dak tot net. Zo doe je zaken met één partij voor al je slimme producten.
  • Door middel van de mySolarEdge app kun je realtime de energieproductie bijhouden én energie sturen naar apparaten die op dat moment stroom nodig hebben.
  • Ook als je ergens anders zonnepanelen van het merk SolarEdge hebt laten leggen, kunnen we een batterij bij je thuis plaatsen en installeren.

Een eigen opslag voor zonne-energie

Wil je het maximale uit je eigen zonne-energie halen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij? Onze experts komen graag bij je langs voor advies op maat en een passende offerte. Neem snel contact met ons op.

neem contact op

Onze andere services